keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Rauma, olit meille hyvä!

Toivottavasti kaikilla oli hyvä juhannus, allekirjoittanut vietti sen tänä vuonna Raumalla nauttien auringosta ja hyvästä musiikista. Lähdettiin miekkosen kanssa jo torstaina ajelemaan kohti Raumaa heti töiden jälkeen, koska perjantaina ei oltaisi ehditty ajoissa paikan päälle ja näin ollen oltaisiin missattu parit esiintyjät jotka haluttiin nähdä. Itse en ollut koskaan käynyt Raumalla, saati festareilla, joten en ollut ollenkaan varma tulenko viihtymään. Ei niinkään se paikka, vaan se ihmispaljous. Thank god kaikki "pelot" osoittautui turhaksi, ja vietin oikeasti hauskan juhannuksen, parhaassa seurassa. ♥

Tosiaan Rauma. Noiden 4 päivän aikana keskusta tuli tosi tutuksi, joten jätettiin auto jo torstaina yöpaikan parkkipaikalle ja käveltiin paikasta toiseen. Päädyttiin to,pe ja la syömään Mr. Jonesiin, jota voidaan suositella kyllä kaikille! Ihan oikeasti, parhaat burgerit ikinä. Käytiin pe & la syömässä myös aamupala/ lounas tuolla, ennenkuin lähdettiin festarialueelle. Nälkä lähti koko päiväksi. 


Muutenkin paikkana Rauma oli mun mielestä tosi kiva; ei liian suuri eikä liian pieni, kivoja yksityiskohtia, puistoja ja puutaloja. Meri vieressä ja junayhteydet löytyy, joten aika pitkälti paikka, jossa voisin kuvitella asuvani. Ei sillä, että tässä oltaisiin mihinkään muuttamassa. Majapaikkana meillä toimi Poroholman lomakeskuksen mainostama kesähotelli, jota en kyllä suosittele kenellekkään! Poroholman sivuilla lukee asuntojen olevan siistit ja puhtaat, mutta ainakin meidän (ja jutuista päätellen myös muiden) huoneistot olivat homeessa, lattiat likaiset sekä keittiö sen näköinen, että siellä olisi teurastettu eläin. Ja siis olihan meidän huoneissa myös niitä eläimiä, lattioilla vilisi ötököitä, katonrajassa lenteli yöperhosia ja seinillä juoksi hämähäkkejä. Ainoat plussat olivat WC ja suihku, tosin kumpaankin mentiin crocksit jalassa kun homeinen ja likainen lattia ällötti niin helvetin paljon. Onneksi siellä ei tarvinnut kuin nukkua.

Itse festareihin mä olin taas enemmän kuin tyytyväinen! Kyseessä oli siis mun ja miehen ensimmäiset "oikeat" festarit, joten varsinaisia odotuksia ei ollut. Kumpikin kuitenkin yllättyi todella positiivisesti. Meillä oli Priority liput kahdelle päivälle, joten ei tarvinnut jonottaa WChen saati juotavaa, kun meidän "omalla alueella" oli kummatkin saatavilla. Päälavalle näki myös suoraan meidän alueelta, mikäli ei halunnut lähteä ihmisjoukon keskelle lavan eteen. Hintakaan ei ollut kuin 40 euroa enemmän normaalista 2 päivän lipusta, joten todellakin otetaan kyseiset tiketit myös ensi vuonna!

Perjantaina meillä oli "must see" listalla Günther & The Sunshine Girls, Haddaway, Jason Derulo, Elastinen, Tungevaag & Raaban ♥ ja David Guetta. Kaikki kerettiin näkemään ihan mahtavan aikataulutuksen takia! Lavat oli sijoitettu 4 eri paikkaan, ja vaikka olin hieman skeptinen sen suhteen sekoittuuko musiikit keskenään, niin oli mahtava todeta että ei, ei sekoitu ja pystyy täysillä keksittymään vain siihen artistiin, jota oltiin katsomassa. 

Perjantaina aloitettiin päivä köllöttelemällä riippumatossa, K-Systemin esiintyessä taustalla.
Ei ollenkaan pöllömpi aloitus juhannukselle.


Tungevaag & Raaban (eli Tunnelibaana ja Raappana loppuillasta) oli mun ehdoton suosikki koko viikonlopulta! Fiilis tuolla oli ihan käsittämätön, joka puolella ihmiset hyppi ja reivas ihan sydämensä kyllyydestä. Valot vilkku ja tasaisin väliajoin savukone päästi höyryt pihalle. Ihan superia, ja mulla oli niin onnellinen olo sillä hetkellä. Niin loistavan setin pojat vetäs että on pakko joskus mennä uudestaan kattomaan!

Perjantaina pääesiintyjä oli Guetta, ja pakko myöntää ettei kaverin valoshowta turhaa ole kehuttu! Mua harmittaa tossa keikassa vain se, että paskan kenkävalinnan takia mulla oli jalat jo niin älyttömän kipeät, ettei enää tehnyt mieli tanssia. Onneksi miekkonen reivasi sen koko puolitoista tuntia taukoamatta myös mun puolesta. Ja siis en edes huijaa, se tanssi (hyppi, pomppi, heilu ja huito) koko puolentoista tunnin ajan. Uskomaton tyyppi.


Lauantaina oltiin paikalla jo hyvissä ajoin, koska molemmat halusi nähdä JVGn keikan. Oltiin siis eturivissä siellä pomppimassa ja voi kuulkaa kyllä taas oli sellanen päivänalotus että oksat pois! Pakko vaan taas kehua. Lauantaille ei ollut muita "pakko nähä" kuin Teflon Brothers, INNA, Cascada ja Antti Tuisku. Cascadan keikalle oli niin järjetön ihmistungos, ettei nähty vaivan arvoiseksi yrittää päästä sitä kuuntelemaan, INNAn keikka kuunneltiin omalta alueelta, ja Teflonin jälkeen jäätiin vielä kuuntelemaan Rähinä Special, joka osoittautui lauantain parhaaksi keikaksi! Brädi, Uniikki ja Spketi veti ihan huippu hyvän keikan, ja tunnelma oli kaikilla katossa. Tuli niin nostalginen olo tyyppien esityksistä, että muisti taas miksi yhdessä vaiheessa suomiräppi oli niin lähellä sydäntä. ♥ Antti Tuisku käytiin kattomassa tuhansien muiden seassa päälavan edessä, ja taisinpa mä miekkosen olkapäiltäkin keikkaa ihailla yhden biisin verran. Oli siisti kokemus siihen asti, kunnes järkkäri tuli sanomaan soo soo. Jäätiin lopuksi vielä katsomaan Knife Partyn keikkaa, mutta lähdettiin sitten jossain välissä etsimään pitseriaa ja sieltä pitsa kainalossa kohti hotlaa.


Loppuun ei voi kuin sanoa KIITOS RAUMA ja KIITOS RMJ! Ensi vuotta odotetaan jo innolla!

Riikka & M.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nettiä koskevat samat lait kuin muutakin elämää, pidetään se mielessä kommentoitaessa.